Parterstvom do cilja

Mobilnost na jednom mjestu by strogrlic

Erasmus studentska mreža (ESN) Hrvatska objavila je prvi i jedini priručnik za mobilnost za hrvatske studente i mlade "Mobilnost na jednom mjestu". Digitalnoj verziji priručnika možete pristupiti putem poveznice ovdje.

Portal e-izvora: Otvoren pristup na časopise izdavača Wiley by derceg

Izdavač Wiley otvorio je hrvatskoj znanstvenoj i akademskoj zajednici pristup na više od 1.400 časopisa u okviru područja društvenih i humanističkih znanosti, prirodnih i tehničkih znanosti te biomedicine i zdravstva. Dostupni su časopisi od 1996. – 2023. godine.

Završna radionica projekta COMON by strogrlic

 U srijedu, 13. prosinca 2023. održana je završna radionica projekta COMON - Monitoring obalnog područja koristeći višeskalne metode za dionike, javnost i medije na Fakultetu građevinarstva, arhitekture i geodezije u Splitu.

9. Sabor hrvatskih graditelja by strogrlic

Hrvatski savez građevinskih inženjera organizira 9. Sabor hrvatskih graditelja koji će se održati 21. do 24. travnja 2024. u hotelu CROATIA u Cavtatu. Obavijest možete preuzeti ovdje.

Posjet delegacije iz Ukrajine by strogrlic

U petak, 8. prosinca 2023. naš fakultet posjetila je delegacija sa Ternopil Ivan Puluj National Technical University iz Ukrajine. Sastanak je inicirao Marin Lerga, predsjednik hrvatsko-ukrajinske kulturne udruge Bila Hrvatska koja djeluje više od 10 godina.  

Sustavno pretraživanje literature – nova usluga Sveučilišne knjižnice u Splitu by derceg

Sveučilišna knjižnica u Splitu uvela je novu uslugu: Sustavno pretraživanje literature - za potrebe izrade doktorskih disertacija, prijave projekata, izrade sustavnih preglednih radova i drugih vrsta radova i znanstvenih istraživanja za koje je potrebno utvrditi što je već napravljeno na određenom području, a što nije, te postoje li praznine u istraživanjima koje bi se mogle ispuniti novima.

Sveučilište u Splitu: Otvoren probni pristup na Taylor & Francis eBooks by derceg

Izdavač Taylor & Francis omogućio je Sveučilištu u Splitu probni pristup na zbirku e-knjiga koja obuhvaća sva područja znanosti. Pristup je omogućen IP rasponom te zbirku možete pretraživati klikom na poveznicu: https://www.taylorfrancis.com/ sa svih sastavnica Sveučilišta u Splitu.

Portal e-izvora: Probni pristup na ProQuest One Academic by derceg

Tvrtka ProQuest omogućila je hrvatskoj znanstvenoj i akademskoj zajednici probni pristup na skup baza podataka ProQuest One Academic. ProQuest One Academic objedinjuje multidisciplinarne sadržaje sljedećih baza podataka: Academic Complete, Academic Video Online, ProQuest Central i ProQuest Dissertations & Theses Global (PQDT).

Portal e-izvora: Springer Nature Summit na temu e-knjiga, 8.11.2023. by derceg

Izdavač Springer Nature održat će 8. studenoga 2023., od 12:00 do 14:30 sati, skup na temu e-knjigaNa skupu će se govoriti o novostima koje se odnose na Springer Nature e-knjige i njihovom značaju i utjecaju te strategijama novih modela razvoja zbirki e-knjiga.

Studentska književna večer povodom obilježavanje 120. godina Sveučilišne knjižnice u Splitu by derceg

Pozivaju se studenti skloni književnom stvaralaštvu da do 20. studenoga 2023. dostave svoje pjesme ili kraće prozne uratke na adresu: svkst120@svkst.hr, uz naznaku predmeta  „Knjižnici za 120. rođendan“.