Sveučilišni prijediplomski studij Građevinarstvo

 
 


Uvjeti za upis (preuzimanje brošure)

  • Koliko se studenata upisuje na studij?
  • Tko može upisati ovaj studij?
  • Kako se izabiru pristupnici?
  • Kamo mogu nakon dovršetka studija?
  • Što mogu raditi nakon dovršetka studija?
  • Gdje se i kako prijaviti?

Odgovore na ova pitanja pronaći ćete u brošuri koju možete preuzeti ovdje.

 
Ivana Vuletić,
studentica diplomskog sveučilišnog studija Građevinarstvo


Zašto sam upisala FGAG?

Još tijekom srednjoškolskog obrazovanja shvatila sam da su mi prirodne znanosti bliže od društvenih. Bila sam naklonjena matematici, fizici i samostalnom rješavanju problemskih zadataka te sam tražila fakultet na kojem će moje vještine doći do izražaja. Odluka je pala na studij građevinarstva koji se pokazao kao idealan izbor.

Posebno mi se sviđa unikatnost svakoga konstruktivnog problema te izražena multidisciplinarnost - naime, u građevinarstvu ne postoje dva identična problema, a put do rješenja leži u kombinaciji znanja iz matematike, fizike, statike, otpornosti materijala i ostalih. Inženjer mora kritički promišljati i detaljno analizirati svaki aspekt buduće konstrukcije, jer čak i najmanja greška može imati dalekosežne kobne posljedice.

Iako je na leđima inženjera velik teret, izuzetno sam zadovoljna svojim izborom. Stekla sam široku paletu znanja koja će mi koristiti u budućim izazovima. Također, spoznaja da će objekti koje proračunavam jednog dana biti realizirani i služiti čovječanstvu, za mene je jedinstvena.