Parterstvom do cilja

Sustavno pretraživanje literature – nova usluga Sveučilišne knjižnice u Splitu by derceg

Sveučilišna knjižnica u Splitu uvela je novu uslugu: Sustavno pretraživanje literature - za potrebe izrade doktorskih disertacija, prijave projekata, izrade sustavnih preglednih radova i drugih vrsta radova i znanstvenih istraživanja za koje je potrebno utvrditi što je već napravljeno na određenom području, a što nije, te postoje li praznine u istraživanjima koje bi se mogle ispuniti novima.

Sveučilište u Splitu: Otvoren probni pristup na Taylor & Francis eBooks by derceg

Izdavač Taylor & Francis omogućio je Sveučilištu u Splitu probni pristup na zbirku e-knjiga koja obuhvaća sva područja znanosti. Pristup je omogućen IP rasponom te zbirku možete pretraživati klikom na poveznicu: https://www.taylorfrancis.com/ sa svih sastavnica Sveučilišta u Splitu.

Portal e-izvora: Probni pristup na ProQuest One Academic by derceg

Tvrtka ProQuest omogućila je hrvatskoj znanstvenoj i akademskoj zajednici probni pristup na skup baza podataka ProQuest One Academic. ProQuest One Academic objedinjuje multidisciplinarne sadržaje sljedećih baza podataka: Academic Complete, Academic Video Online, ProQuest Central i ProQuest Dissertations & Theses Global (PQDT).

Portal e-izvora: Springer Nature Summit na temu e-knjiga, 8.11.2023. by derceg

Izdavač Springer Nature održat će 8. studenoga 2023., od 12:00 do 14:30 sati, skup na temu e-knjigaNa skupu će se govoriti o novostima koje se odnose na Springer Nature e-knjige i njihovom značaju i utjecaju te strategijama novih modela razvoja zbirki e-knjiga.

Studentska književna večer povodom obilježavanje 120. godina Sveučilišne knjižnice u Splitu by derceg

Pozivaju se studenti skloni književnom stvaralaštvu da do 20. studenoga 2023. dostave svoje pjesme ili kraće prozne uratke na adresu: svkst120@svkst.hr, uz naznaku predmeta  „Knjižnici za 120. rođendan“.

Radionice za studente u Sveučilišnoj knjižnici u Splitu: Kako napisati završni ili diplomski rad? by derceg

Sveučilišna knjižnica organizira tjednu radionicu na temu „Kako napisati završni ili diplomski rad?“ Svakog četvrtka saznajte kako organizirati svoje istraživanje, gdje pronaći literaturu i kako koristiti informacije u skladu s načelima akademske čestitosti.

Portal e-izvora: Probni pristup na ScienceDirect eBooks by derceg

Izdavač Elsevier omogućio je hrvatskoj znanstvenoj i akademskoj zajednici probni pristup na cjelokupnu zbirku e-knjiga na platformi ScienceDirect. Na platformi se nalazi više od 43.000 e-knjiga koje pokrivaju sva područja znanosti.

Radionice za studente u Sveučilišnoj knjižnici by derceg

Dragi studenti, Sveučilišna knjižnica u Splitu organizira edukacijske radionice prvenstveno za brucoše, ali i sve ostale studente Sveučilišta u Splitu. Dođite u Sveučilišnu knjižnicu i saznajte korisne informacije o knjižničnoj podršci i uslugama koje će vaše studiranje učiniti lakšim i uspješnijim.

Zbornik radova Zajednički temelji 2023. - uniSTem by derceg

U izdanju našeg Fakulteta objavljeno je online izdanje zbornika radova: Zajednički temelji 2023. - uniSTem, s Desetog skupa mladih istraživača iz područja građevinarstva i srodnih tehničkih znanosti, koji je održan od 14. do 17. rujna 2023. na FGAG-u u Splitu.

Zbornik radova Zajednički temelji 2023. - uniSTem by derceg

U izdanju našeg Fakulteta objavljeno je online izdanje zbornika radova: Zajednički temelji 2023. - uniSTem s Desetog skupa mladih istraživača iz područja građevinarstva i srodnih tehničkih znanosti, koji je održan u Splitu od 14. do 17. rujna 2023. na Fakultetu građevinarstva, arhitekture i geodezije.